Voit lähtettää viestin tai yhteydenottopyynnön
Here you can send us message or contact request
Linkkejä
Resource Center - Study Materials
Nichiren buddhalaisuuden kirjasto (linkki alla)
Buddhalainen sanakirja
Gosho, eli Nichiren Daishoninin kirjoitukset:
Ikeda Center for Peace, Learning and Dialogue
SGI-Peace.org - uudet 2023 perustetut websivut SGI:n toiminnasta
Words of Wisdom by Daisaku Ikeda
Johdanto
Buddhalaisuus on saanut alkunsa Intian niemimaalla noin 2500 vuotta sitten. Se perustuu Shakyamunin (tunnetaan myös nimellä Gautama tai Siddhartha) opetuksiin. Hän käytti koko elämänsä löytääkseen keinon ihmisten vapauttamiseen universaaleista elämän kärsimyksistä ja kehittääkseen henkistä vahvuutta. Shakyamunin opetukset on myöhemmin koottu sutriksi, joiden pohjalta kehittyi lukuisia buddhalaisia koulukuntia hänen kuolemansa jälkeen.
Itäiseen Aasiaan levinneessä mahayana-perinteessä Lootus-sutraa on pidetty korkeassa arvossa. Se korostaa bodhisattvan toimintaa, jossa muita ihmisiä autetaan ymmärtämään elämänsä todellista luonnetta, ja opetetaan, että kaikilla ihmisillä on buddhan elämänolotila omassa itsessään. Nichiren Daishonin, 1200-luvulla elänyt japanilainen munkki, ymmärsi, että Lootus-sutra sisälsi täydellisimmän tulkinnan Shakyamunin opetusten myötätuntoisen toiminnan ihanteesta.
Video buddhalaisuuden alkuperästä (engl.) SGI:n Youtube sivut
Mitä buddhalaisuus on
Soka Gakkain jäsenille buddhalaisuus on käytännönläheinen filosofia, jonka tarkoituksena on herättää ihmiset ymmärtämään oman elämänsä rajaton potentiaali ja arvokkuus. Buddhalainen harjoitus saa aikaan positiivisen muutoksen syvällä omassa elämässä muuttamalla pelot rohkeudeksi, harhakuvitelmiin perustuvan impulsiivisuuden viisaudeksi ja itsekkyyden myötätunnoksi.
Buddhalaisuus alkaa päätöksestä ottaa vastuu omasta elämästään, muuttaa ensin itseään ja ryhtyä toimintaan välittömän ympäristönsä ja ihmissuhteidensa parantamiseksi. Vähitellen harjoituksen myötä viisaus, rohkeus ja myötätunto lisääntyvät luonnostaan.
Alkuperäisteksti: www.sokaglobal.org
Rauha, kulttuuri, koulutus
Rauha
SGI pyrkii edistämään rauhan kulttuuria ruohonjuuritasolla näyttelyiden ja seminaarien avulla. Ydinaseiden poistamiseen SGI tähtää mm. seuraavanlaisten hankkeiden avulla: näyttely "Väkivallan kulttuurista rauhan kulttuuriin: Muutos ihmisten mielissä", erilaiset vetoomukset ja kampanja ”Ihmisten vuosikymmen ydinaseiden poistamiseksi”. SGI:n ryhmät järjestävät myös väkivallattomuuden työpajoja osana "Voitto väkivallasta" -projektia.
"Väkivallan kulttuurista rauhankulttuurin" -näyttely on kiertänyt Suomessa useissa paikoissa. Se on toteutettu eri kansalaisjärjestöjen yhteistyönä ulkoasiainministeriön tiedotustuella. Näyttelyä ja siihen liittyviä materiaaleja voi tilata kouluihin, kirjastoihin ja muualle ympäri Suomen.
Kulttuuri
SGI uskoo, että kulttuuritoiminnot ja - vaihto ovat ihanteellinen tapa kehittää ystävyyden siteitä erilaisia kulttuureja ja kansallisuuksia edustavien ihmisten välille. Musiikki- ja muut kulttuuritapahtumat auttavat rakentamaan monimuotoisten kulttuuriperinteiden keskinäistä arvostusta ja vahvistamaan ihmisten välisiä siteitä, mikä luo vankan perustan rauhanomaiselle maailmalle.
Koulutus
SGI:n juuret ovat Soka Kyoiku Gakkai -nimisessä järjestössä, joka alunperin perustettiin edistämään kasvatuksellista uudistusta 1930-luvun Japanissa. Nykyinen SGI pyrkii kasvattamaan itsenäisiä ja vahvoja maailmankansalaisia erilaisten ruohonjuuritason kasvatuksellisten hankkeiden ja elinikäisen oppimisen periaatteen avulla.
Japanissa Soka Gakkain kasvattajen ryhmään kuuluvat opettajat ylläpitävät neuvontakeskuksia, joissa on tarjolla ilmaista kasvatuksellista neuvontaa sekä vanhemmille että lapsille. Brasiliassa Makiguchin kasvatukselliseen filosofiaan perustuva koulutusprojekti painottaa koulujen, vanhempien ja opettajien välisiä dynaamisia suhteita ja pyrkii kehittämään jokaisen lapsen sisäistä vahvuutta.
Lisätietoa SGI:n NGO toiminnasta: www.sgi-peace.org